Pri viac chodovom menu je potrebné umiestniť niekoľko druhov príborov na obmedzený priestor. Je to asi najťažší krok pri prestierani sviatočného stola.

1. pravidlo: Obvykle sa príbory ukladajú tak, aby ich okraj bol vzdialený od okraja stola asi 1 cm

2. pravidlo: Príbory sa umiestňujú smerom od tanierav poradí, v akom sa budú podávať: predjedlo, polievka, ryby, hlavný chod, múčnik a dezert.

3.pravidlo: Príbory musia byť vyleštené, bez zaschnutých škvŕn z umývačky riadu.

Okrem správneho umiestnenia, si vyžaduje aj špeciálny príborový set – samozrejme, ak ho vlastníte. Pokiaľ nie, môžete si vybrať tu: 4home, Homepoint

Pokiaľ máte na stole málo miesta, nemusíte príbor vždy ukladať vedľa taniera. Môžete ho uložiť aj takto: